Social Media

Wybourne Rise

Tunbridge Wells, Kent

PROJECT DESCRIPTION

The scheme involves the demolition of an existing detached garage and the construction of two new detached 4 bedroom dwellings with allocated parking spaces.

The design takes its inspiration from the topography of the site, as both buildings seem to emerge from the ground rather than being two elements not in keeping with the context. The use of traditional and contemporary materials, such as the roof zinc cladding, green wall technology and natural wood cladding has helped the design to address issues related to the difficulty of building on such a steep site.

It also contributes positively to the natural environment of the surrounding area and their orientation has taken advantage of the magnificent views across the valley.

  • Client : Commercial
  • Status : Planning approved
  • Location : Tunbridge Wells, Kent